top of page

Belangrijke informatie

Keurig Onderweg Car

Wat is Keurigonderweg.nl en hoe boek ik een afspraak?

Keurigonderweg.nl verzorgt samen met kundige arbo-gecertificeerde artsen op meer dan 20 plaatsen in heel Nederland verschillende medische- en rijgeschiktheidskeuringen van hoge kwaliteit. Digitaal keuren via Zorgdomein is eerder een regel dan een uitzondering. Door op de knop "Boek nu een afspraak" te klikken, kunt u gemakkelijk met één van onze artsen een afspraak maken op de beschikbare locaties.


 

Wanneer moet ik een afspraak boeken bij Keurigonderweg.nl?

Hebt u van het CBR, de KIWA of de KNAF bericht ontvangen om medisch gekeurd te worden? 
Dan bent u bij Keurigonderweg.nl op het juiste adres voor al uw Medische- en Rijgeschiktheidskeuringen.Welke stappen moet ik ondernemen vóórdat ik een afspraak voor een medische keuring boek?Hieronder volgt een overzicht van alle stappen die nodig zijn vóórdat u een afspraak boekt.

 

Stap 1. 

U ontvangt bericht van het RDW dat uw rijbewijs binnenkort verloopt of verlengd moet worden.

 

Stap 2.

U dient een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze kunt u bij het CBR aanvragen (per post) of digitaal invullen. Klik hier om uw gezondheidsverklaring aan te vragen. Voor taxipassen en KNAF geldt een andere gezondheidsverklaring. Neem contact op met de betreffende instantie (KNAF of KIWA) voor meer informatie.

 

Stap 3.

Het CBR (of andere instantie) stuurt op basis van de door u ingevulde gegevens op de gezondheidsverklaring, u de juiste papieren toe. Deze papieren zijn de keuringsverslagen die de arts voor u dient in te vullen tijdens de keuring (digitaal ook mogelijk via Zorgdomein). Op elk CBR keuringsverslag staat een "ZD-code" vermeld (onder de titel). U kunt deze code bij uw boeking online al invullen. Om het proces te vergemakkelijken kunt u hier een filmpje van het CBR hieronder bekijken waarin alle stappen duidelijk worden uitgelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij KNAF en KIWA keuringsverslagen is er geen sprake van een ZD code. Deze kunnen dan ook alleen per papier worden ingevuld.

Wat gebeurt er tijdens een medische- of rijgeschiktheidskeuring?

Tijdens de rijbewijskeuring wordt gecontroleerd of iemand voldoet aan de wettelijke normen om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts voert de volgende onderzoeken standaard uit:
 

 • Een bloeddrukmeting;

 • Een meting van uw nuchtere suikergehalte in de urine of bloed (vingerprik);

 • Een visustest (uw gezichtsvermogen);

 • Een gezichtsveldonderzoek (volgens Donders);

 • Verschillende medische testen om te kijken of een persoon fysiek en mentaal in staat is een motorvoertuig veilig te besturen;

 • Eventueel aanvullende speciële onderzoeken.

Wanneer moet ik gekeurd worden?

In de volgende gevallen is een medische keuring vereist:

 • Wanneer het rijbewijs verloopt na het maximum van 75 jaar en bij elke volgende verlenging van het rijbewijs (rijbewijs is vijf jaar geldig);

 • Bij 'JA' antwoorden op een of meer vragen op de gezondheidsverklaring die u hebt ingevuld omdat u uw A/B/T-rijbewijs wilt halen;

 • Bij een tussentijdse gezondheidswijziging;

 • Bij aanvraag (examen) en verlenging rijbewijs C (E) (vrachtwagen) of D (E) (bus).

 • Bij het aanvragen en verlengen van een chauffeurspas voor een taxi en een gezondheidsverklaring voor een touringcarchauffeur;

 • Bij het verlengen van een KNAF racelicentie;

 • Bij het aanmelden voor een skydive- of parachutespring cursus.

 

Advies: Maak minimaal vier maanden voordat het rijbewijs verloopt een afspraak voor de keuring.

Belangrijke informatie:

De volgende locaties zijn tijdelijk niet beschikbaar:
Woerden, Vlaardingen, Rucphen, Steenbergen, Brielle, Spijkenisse, Maassluis, Sint-Michielgestel, Numansdorp. Den Haag, Bergen op Zoom, Heerde. Eindhoven.
 

bottom of page