top of page

De rijbewijskeuring: Wat is een ZD Code?

Bijgewerkt op: 24 nov. 2022


75+ Rijbewijs Keuring Arts Senioren


Wat is een ZD-code?

Een ZD-code staat voor Zorgdomeincode. ZorgDomein is een digitaal systeem waarmee medische instellingen en artsen werken. Artsen gebruiken ZorgDomein bijvoorbeeld om verwijsbrieven naar ziekhuizen te versturen. Met uw unieke ZD-code kan de arts rechtstreeks via ZorgDomein uw keuringsformulier raadplegen. Zo kan het formulier tijdens uw rijbewijskeuring digitaal worden ingevuld en rechtstreeks naar CBR worden verstuurd.


Waar kan ik mijn ZD-code vinden?

Uw ZD-code kunt u digitaal raadplegen via mijnCBR. Hiervoor is het nodig dat u inlogt met behulp van uw DigiD. Op de eerste pagina van het keuringsformulier, uw verwijsbrief van de CBR en op de vragenlijst voor de arts vindt u, uw ZD-code. Het is dus belangrijk dat u, uw ZD-code bij de hand hebt tijdens de medische keuring.


Wat is het voordeel van een ZD-code?

Een digitale rijbewijskeuring via ZorgDomein is sneller en efficiënter. CBR ontvangt dan dezelfde dag nog uw ingevulde keuringsverslag. Werken met een papieren formulier neemt kost u veel tijd. Na uw medische keuring moet het verslag namelijk ook nog met de post worden opgestuurd. Al met al nemen de keuringen met papierenformulier dus veel meer tijd in beslag. Wij adviseren u daarom om uw unieke ZD-code goed te bewaren, totdat het keuringsproces (met bevestigingsbrief van CBR) volledig is afgerond. Kortom, digitaal uw rijbewijskeuring laten doen bespaart iedereen tijd en moeite!


47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page