top of page

Wachttijden bij het CBR, gemeenten en medisch specialisten: Wat kunt u verwachten?

Bijgewerkt op: 14 mei

Wachttijden bij het CBR en gemeenten:

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft de afgelopen jaren kritiek ontvangen vanwege de lange wachttijden bij het aanvragen van een gezondheidsverklaring, het verkrijgen van de keuringsverslagen en het wachten op een goedkeuring. Deze vertragingen zijn een bron van zorg geweest voor bestuurders die afhankelijk zijn van hun rijbewijs, bijvoorbeeld voor werk of zorgtaken.

Niettemin hebben de recente inspanningen van de heer Pechthold, de huidige leidinggevende van het CBR, tot digitalisering geleid, waardoor het bureau efficiënter kan werken en de wachttijden voor de rijgeschiktheidskeuringen aanzienlijk zijn verkort. Men kan nu rekenen op een verwerkingstijd van ongeveer 2 weken na het indienen van een door een arts ingevulde keuringsverslag. Dit is een welkome verbetering ten opzichte van een paar jaar geleden en biedt hoop voor degenen die afhankelijk zijn van hun rijbewijs.

Lange wachtrijen voor rijbewijskeuringen
Medisch specialisten

Helaas zijn er bij gemeenten echter nog steeds lange wachttijden voor zaken als het aanvragen of verlengen van een paspoort of identiteitsbewijs. Het is daarom raadzaam om ruim van tevoren een afspraak te maken en rekening te houden met mogelijke wachttijden. Het advies die Keurig Onderweg aanhoudt is om een maand van te voren te starten met de aanvraag van uw rijbewijs bij uw lokale gemeente. Hebt u haast? Geen probleem, u kunt sinds kort uw rijbewijs online aanvragen via de website van het RDW (dit duurt een paar dagen).

Wachttijden onder specialisten:

Naast de wachttijden bij het CBR en gemeenten, kunnen mensen ook geconfronteerd worden met lange wachttijden bij medisch specialisten. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan sommige meer complexe medische aandoeningen welke leiden tot extra onderzoeken of behandelingen of die tijd vergen om af te ronden voordat de keuring kan plaatsvinden.

Door tijdig een afspraak te maken en rekening te houden met de wachttijden, kan men voorkomen dat men onnodig lang moet wachten op een specialistische keuring. Dit kan helpen om de stress en zorgen die gepaard gaan met wachten te verminderen en de tijd te nemen om eventuele benodigde behandelingen of onderzoeken te ondergaan voordat de keuring plaatsvindt.

Kortom, het is belangrijk om vroeg bij medische specialisten te zijn en de wachttijden voor keuringen niet te onderschatten. Door tijdig een afspraak te maken en rekening te houden met de eventuele extra onderzoeken of behandelingen, kan men voorkomen dat men onnodig lang moet wachten op een keuring.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page